dinsdag 12 juli 2011

Patroon van een gehaakt (vakantie) bloemetje

Ik geniet van mijn vrije dagen. Ik begin de dag (twee keer pas, hoor) met een wandeling. Om acht uur vertrek ik (gisteren in mijn eentje, vandaag samen met oudste dochter) en dan loop ik een rondje. Over de dijk en onderlangs weer terug. Wel iedere dag een beetje anders, is de bedoeling. Morgen wil ik ook, maar misschien regent het dan en dat vind ik wat minder, het moet wel leuk blijven, toch?

Verder lees ik lekker lang de krant met veel koffie, doe wat achterstallige huishoudelijke klusjes in en om het huis, lees een paar bladzijden in mijn boek, fiets eens naar de stad voor een boodschap. En dit alles in een heel relaxed tempo.

Natuurlijk haak ik ook af en toe een bloemetje tussen deze bezigheden door.......Het bloemetje hieronder is in 1 kleur gehaakt. Dat is wat handiger voor de foto's.
 
Het patroon is als volgt:
8 lossen met halve vaste tot een ring verbinden. 1e toer: 1 losse + 15 vasten in ring, halve vaste in 1e losse.
2e toer: 4 lossen (= 1e stokje + losse), * stokje, 1 losse *, herhaal van * tot *. Je hebt nu in totaal 16 stokjes met daartussen steeds 1 losse.
3e toer: * 1 vaste in opening, 1 vaste op stokje van voorgaande toer *. Herhaal van * tot *. Sluit toer met halve vaste.
4e toer: 3 lossen (= 1e stokje) + 3 stokjes, 6 lossen, * 4 stokjes, 6 lossen *. Herhaal van * tot *. Sluit toer met halve vaste in 3e losse (van begin toer).
5e toer: 3 vasten op de 3 stokjes van vorige toer, 7 vasten in boog, * 4 vasten op de 4 stokjes van vorige toer, 7 vasten in boog *. Herhaal van * tot *. Vaste op 1e stokje van vorige toer. Sluit toer met halve vaste. Afhechten.De bloem hieronder is een beetje anders. De openingen tussen de stokjes in de 3e toer zijn groter.
VEEL SUCCES MET HAKEN EN ALS JE HET NIET SNAPT OF ALS ER IETS NIET KLOPT, LAAT HET ME WETEN!!

11 opmerkingen:

 1. Wat een mooie bloemen en wat haak jij mooi strak.
  Geniet van je vakantie.

  Groetjes Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie, dank je wle voor de uitleg, ik ben pas een beginnde haakster en ben pas volger bij je geworden, maar deze ga ik in de vakantie proberen te maken.
  gr linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke bloem. Dank je wel voor de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vnd ze leuk, ga zeker een poging wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarschijnlijk heb je dan vandaag niet gewandeld, maar extra gehaakt, want het was echt weer om te handwerken.
  Geniet van je vrije dagen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi bloemetje! Ennu fijne vakantie en misschien borrelt er nog wel meer in je op! ;-)

  Groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk bloemetje Hannie! Bedankt dat je het patroon geplaatst hebt, daar ga ik vandaag eens lekker mee spelen. Fijne dag, geniet van de vakantie, groetjes, Floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is een erg leuk Bloemetje ♥
  Dank je wel voor het delen...

  Groetjes van Ivonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die ga ik zeker eens uitproberen!
  En ik ga je ook volgen nu!
  Jij mij ook ? http://phaephotography.blogspot.be/

  PHAE xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk bloemetje. Deze bloem lijkt me perfect om een zomertas mee te versieren. Bedankt voor het patroon en de duidelijke foto's.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen