woensdag 26 oktober 2011

Patroon gehaakt dubbel bloemetje


Ik had vandaag zin om een bloemetje te haken.
In een vorig berichtje stonden ze al eens op de foto.Het patroon gaat zo:

4 lossen haken en sluiten tot een ring met een halve vaste. Toer 1: 2 lossen (= stokje), 2 stokjes in ring, 2 lossen, 1 vaste in ring, 2 lossen (= stokje), 2 stokjes in ring, 2 lossen, 1 vaste in ring, 2 lossen (= stokje), 2 stokjes in ring, 2 lossen (je hebt nu 3 blaadjes, zie foto 1 hieronder), toer niet sluiten maar haaknaald aan de achterkant in een lus tussen de 2 stokjes van de vorige toer steken (zie foto 2 hieronder). Toer 2: 1 vaste, 3 lossen, 1 vaste in lus tussen de 2 stokjes van de vorige toer, 3 lossen, 1 vaste in lus tussen de 2 stokjes van de vorige toer, 3 lossen. (zie foto 3 hieronder) Toer 3: *1 vaste in de vaste van de vorige toer, 2 lossen, 5 stokjes in 3-lossen boog van vorige toer, 2 lossen*, herhaal van * tot * nog twee maal en eindig met 1 vaste op vaste van vorige toer. Afhechten. Succes!!!!

foto 1

foto 2, achterkant bloemetje
foto 3, achterkant bloemetje


Bedankt voor jullie reacties op het kopen van garen e.d. Ik ga altijd hier in de stad naar een handwerkwinkeltje. Omdat ik altijd wil zien en voelen wat ik koop. Dat blijf ik dus maar doen. Gisteren kreeg iedereen 19% korting op het hele assortiment. Ik heb o.a. grijze wol gekocht om een sjaal te breien. Het is eigenlijk een col, die je 2x om je hals doet. Ja je leest het goed, ik ga BREIEN. Daar ben ik helemaal niet goed in, maar in sjaals breien weer wel. Ik heb er al een heleboel gemaakt. Volgende keer een paar foto's. Is ook niet zo moeilijk natuurlijk. Sokken en truien breien dat is pas moeilijk. Daar waag ik me niet aan.

4 opmerkingen:

 1. bloemetjes op woensdag, ik vind ze leuk eigenlijk kan je ze het hele jaar door elke dag een bloementje haken en zo je boeket laten veranderen.
  heb je aan het eiden van het jaar 365 bloemen dat zou wel een leuk project zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leif bloementje en wat een leuk idee om ze op een steeltje te zetten ....... die ga ik zeker proberen te haken bedankt voor de uitleg.
  Veel plezier met breien.

  Gr Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor de uitleg! Ook deze slaan we op. Mag ik zo brutaal zijn om te vragen of je misschien ook een uitleg hebt van het haken om het vaasje heen???

  Fijn weekend, groetjes, Simone

  BeantwoordenVerwijderen