zondag 20 november 2011

Zomaar een zondag

Vanochtend liep ik langs dit tafeltje richting tuin en zag dat we al vroeg bezoek hadden. Er woont hier een fazant in de tuin. Niet echt, want hij gaat ook naar beide buurtuinen en het schapenweitje, maar hij (het is een mannetje de vrouwtjes zijn bruin) komt verschillende keren per dag bij ons in de tuin. Dat komt omdat er meestal een lekker appeltje ligt en daar houdt hij van.
Hier zit hij aan de appel. De foto is door het raam genomen (vandaar een beetje wazig), want hij is erg schuw. Onze katten zijn bang van hem. Dat is wel grappig.


Vandaag werd er geknutseld. Het was er een goede dag voor met die mist. We zijn niet naar buiten geweest. Er wordt hier niet meer geloofd, maar Sinterklaas wordt wel gevierd. We hebben lootjes getrokken en maken voor elkaar een surprise met gedicht. Gezellig!! Er moet dus op deuren geklopt worden en er mag zeker niet zomaar naar binnen gestapt worden.
Deze Sinterklaas en niet Zwarte Piet, maar Amerigo maakte jongste dochter in groep 1, dat is dus bijna 10 jaar geleden. Al die tijd staan ze boven op de gang op een kast. Er zit dus inmiddels wat stof in de baard van de Sint (af en toe klop ik die voorzichtig uit).

In mijn vorige logje lag een klein schaartje op tafel. Ik kocht het hier in de stad in het handwerkwinkeltje van Singer voor mijzelf, omdat ik het zo mooi vond. Het is eigenlijk om papier te knippen, maar ik gebruik het om draadjes door te knippen. Ik weet verder geen merk of zo. Het was niet duur, een paar euro. Er was ook een vraag met welk garen ik de kerststerren haak. Met katoen van Phildar, Phil Coton 3 om precies te zijn. 100% katoen en het glanst een beetje. Ik gebruik haaknaald 2,5.

Het patroon van de sterren uit het vorige berichtje heb ik zelf bedacht. Ik heb het eerlijk gezegd al uitgeschreven, maar twijfel nu of ik het hier neerzet. Om mij heen op een aantal van jullie weblogs zie ik winkeltjes, ook op Etsy bijvoorbeeld. Moet ik dat ook gaan doen? Ik weet het niet. Inmiddels puilen hier de kasten wel uit door allerlei bloemen, tassen, sjaals, knutsels en frutsels. Hoe denken jullie daarover? Ik hoor het graag? En iets weggeven is ook leuk, toch?

7 opmerkingen:

 1. Wat grappig dat die fazant in de tuin komt, heel apart.
  gr linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grinnik, poezen zijn echt helden op sokken. Die van ons deed altijd heel stoer bij de konijnenhokken in de buurt, maar als ze een hapje van zo'n konijn wilde nemen vond ze het toch niet 'kant en klaar' genoeg. PFF!!!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zeg, die geheimzinnigheid rond het maken van suprises! Ik heb nog nooit een "niet zwarte piet" gezien, die is uniek, haha!
  Dus Isaac zit in jouw tuin, tjonge, dan komt ie van ver, de laatste keer dat ik 'm zag was op Schier ;) Fijne week!

  Oh ja, je kunt ook een winkeltje op je blog maken door gewoon een pagina toe te voegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is wel een goede dag voor surprises maken, veel te grauw om naar buiten te gaan. Leuk is die sint en paard van je dochter, ik bewaar ook alles, enig om af en toe te bekijken.
  Onlangs liep er een vrouwtjes Fazant bij de overburen op de oprit, een heel vreemd gezicht want we wonen midden in de nieuwbouw.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk de sinterklaastijd, ik hou er echt van!
  Over je overdenkingen, volg je gevoel, doe wat jij leuk vindt! Das het allerbelangrijkste.

  Groet!

  BeantwoordenVerwijderen