donderdag 30 juni 2011

Een hartje, bolletjes wol en een komkommerplant

 
Hartje gemaakt van een Afrikaans stofje, gevonden bij de Kringloop.

Het lukt me niet op sommige blogs een berichtje achter te laten. Ik weet niet hoe het komt. Daarom hier een antwoord op de vraag van Wietske. Ik haak met katoen en wol, maar het liefst met katoen en ik gebruik meestal haaknaald 2,5. Ik heb door de jaren heen veel wol en katoen verzameld en bewaard. Heel lang heb ik niet gehaakt of gebreid. Toen mijn kinderen klein waren naaide ik wel veel kleertjes. Als kind haakte ik kleertjes voor mijn barbie en pop. Zonder patroon. Ik begon gewoon ergens.

Een paar jaar geleden toen haken en breien weer hip werd zocht ik wat oude handwerkboeken op die nog bij mijn moeder in de kast stonden, en begon (maar goed dat ik al die bolletjes bewaard had). En ik kon niet meer stoppen. Ik begon met iets simpels en dat waren de eenvoudigste bloemetjes. En bloemetjes ben ik blijven haken, omdat het zo'n leuk werkje is. Ook ontdekte ik al jullie mooie inspirerende weblogs. En nadat ik een tijdje alleen gelezen heb ben ik zelf begonnen (wat nog niet zo makkelijk was). Omdat ik verder niemand in mijn omgeving ken die dit gefrutsel ook leuk vind is dit blog een uitkomst, want zo heb ik toch contact met een heleboel creatieve mensen.

Dit is een gedeelte van mijn bolletjes katoen. Ik heb ze in alle kleuren. Een aantal nieuw gekocht, maar ook heb ik restjes van de Kringloop en van rommelmarkten.

Hieronder een foto uit de tuin. De komkommerplant heb ik gekregen van mijn zusje. Het was een beetje een zielige plant. Mijn zus kan niet tegen zielige dingen in winkels. Zielige knuffels die alleen overblijven omdat het ene oog hoger zit dan het andere, zielige vaasjes die scheef zijn gebakken en die niemand daarom koopt (behalve zij) en dus ook niet tegen zielige komkommerplanten. Ze heeft er een aantal gered uit de supermarkt en ik kreeg er eentje. Ik ben niet zo heel goed met planten, maar ik heb heel erg mijn best gedaan om de plant op te lappen.
En zie hier het resultaat van mijn goede zorgen. Er hangen twee komkommers aan.

Zusje (ik weet dat je hier af en toe leest) bedankt! 



10 opmerkingen:

  1. leuke combo komkommers met een hartje. Ik vind het stofje prachtig wat je heb gebruikt en die katoentjes...IK hou er zo van !!!

    leuke Blog heb je

    grtjs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb dat probleem ook, van het niet kunnen antwoorden op sommige blogs (= alleen op de blogs waar je ook via "Naam/URL" kan reageren)... En ik heb ook totaal geen idee waar dat mee te maken heeft :( Heel vervelend!

    Ik ben ontzettend blij dat internet nu een ontmoetingsplaats en broeihaard is geworden voor hippe vogels. Dat stimuleert de creativiteit ;-)

    Veel plezier met de komkommerplant!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben overgegaan naar Google Chrome i.p.v. Explorer, en toen was het probleem verholpen!
    Je hartje vind ik erg mooi, weer eens wat anders dan mijn "zoete" stofjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hannie,bij mij hielp het 'vinkje' wegdoen bij het inloggen, het vinkje van 'aangemeld blijven...nu is dat allemaal opgelost....


    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk hartje, doet me een beetje denken aan een jurk die mijn moeder vroeger had, van een soort batik.
    Leuke verzameling garen. Ik heb vroeger ook veel gehaakt,gebreid, en geborduurd. Dat heeft ook een aantal jaren stilgelegen en heb ik gelukkig weer opgepakt.
    Eet smakelijk van je komkommers.
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Hannie, heel erg bedankt voor de prachtige bloembroche, heb hem vandaag met de post gekregen. Heel leuk verpakt met je eigen label, echt te gek! Ben heel benieuwd waar je die vandaan hebt. Morgen ga ik er een blogje aan wijden, heb leuke foto's gemaakt. Dat probleem komt toch wel veel voor, als ik het zo hoor, ik heb het ook. En dan zo ineens lukt het wel. Het vinkje van Marjo helpt wel, maar niet altijd bij mij. Ik heb ook vaak dat de foto's niet weergegeven worden. Nu zie ik je bolletjes niet, maar straks misschien weer wel. Schattig hartje en een beste komkommer, die zal straks vast smaken. Succes ermee en nogmaals bedankt!!

    Groetjes, Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  7. güzel bir hafta sonu diliyorum arkadaşıma sevgiler.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hannie,
    Heb eindelijk vandaag een foto kunnen maken van jouw prachtige broche die ik gewonnen had ...
    nogmaals
    thnxssss

    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die komkommer lijkt mij echt lekker. en hij ziet er leuk uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Hannie,

    Ik heb vandaag de bloemenbroche binnen gekregen! Heel fel bedankt ervoor. Ik vind ze heel mooi!

    Groetjes Sofieke

    BeantwoordenVerwijderen