dinsdag 21 juni 2011

Sleutelhanger met geborduurd hartje

Ik zocht in het weekend een roze lapje om op de blauw met roze gestippelde pyamabroek van jongste dochter te naaien. Op de knie zat namelijk een gaatje en het was haar lievelingspyamabroek. Ik vond een roze lapje en heb de broek gemaakt.

Toen ik het roze lapje zocht kwam ik een wit met groen geruit lapje tegen en kreeg onmiddellijk zin in een simpel borduurwerkje. Dat is dus de sleutelhanger hieronder geworden. Het is een heel oud lapje, gekregen van een meneer van 86 jaar. Zijn vrouw gaf naailes, maar is een paar jaar geleden overleden. Hij bleef over met heel veel lapjes. En ik mocht uitzoeken......., zo aardig. Dat maakt het extra leuk om er iets moois van te maken, toch?Hieronder nog een uitleg over drie samengehaakte stokjes. Hoort bij de bloem in het berichtje van gisteren.

3 samengehaakte stokjes: omslaan, in steek steken, lus ophalen, omslaan en draad door 2 lussen halen, omslaan, in dezelfde steek steken, lus ophalen, omslaan en door 2 lussen halen, omslaan, in dezelfde steek steken, lus ophalen en door 2 lussen halen. Je hebt nu 4 lussen op de haaknaald. Omslaan en door de 4 lussen halen. Nu heb je 3 stokjes in dezelfde steek die samen zijn gehaakt.


De eerste samengehaakte stokjes van een nieuwe toer gaan anders omdat je dan begint met 2 lossen (= 1e stokje). De volgende 2 stokjes gaan hetzelfde. Je hebt aan het eind 3 lussen op de haaknaald. Omslaan en draad door de 3 lossen halen.

6 opmerkingen:

 1. Ontzettend schattig, die sleutelhanger! Het stofje leent zich er ook bijzonder goed voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief sleutelhangertje heb je gemaakt. En bedankt voor de extra uitleg van de stokjes. Nu kan ik aan de slag!
  Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een lief sleutelhangertje! ik kreeg vandaag een envelopje van jou met een geweldige inhoud! heel erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief die sleutelhanger.
  En vandaag ook nog een leuk envelopje van je in de brievenbus :-) Dank je wel. De broche krijgt een mooi plekje op één van mijn tassen hoor!
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede uitleg! Vind je het erg als ik een keer naar je blog verwijs m.b.t. tot deze steek?
  Ik was een beetje achter met berichtjes lezen; maar ik heb weer volop genoten!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen